Tämä on Baari-ilta ja yöbussilla kotiin -kirjoitus osa 2. Olin nauraa itseni katki sunnuntain vastaisena yönä bussissa 02N kello 03 ja rapiat päälle.

Kuinka ihmiset käyttäytyykään humalassa typerästi (huutelevat kuskille Konginkangas-kommentteja, kun tämä lastaa bussiin matkustajien mielestä liian täyteen; kaatuilevat jonossa päin bussin kylkiä; nuolevat toistensa korvaa niin kuin se olisi kovinkin eroottista siinä vaiheessa, kun suupielestä jo melkein valuu oksennus; itkevät toistensa syleissä rautatieaseman paskaisilla rappusilla jotain kaatunutta kaljaa).

Ja kuinka inhorealistisen hauskaa onkaan vahingoniloisena katsella sekoilua sivusta, kun itse on selvinpäin  ja tietää pian pääsevänsä suihkuun ja nukkumaan ja heräämään aamulla väsyneenä mutta ilman krapulaa (kutsukaa vain lapselliseksi; hauskaa se on minusta silti).

Väsyneenä nauramisen lisäksi lauantai-iltani oli muutenkin mitä mainioin. Tanssin (kuin) viimeistä päivää livereggaen tahtiin ja kuuntelin muusikkohippien lähes kännisekoilun kaltaisia läppiä liian kuumassa takahuoneessa.

Melkoinen meininki.