Osa 1. Tapahtui perjantai-iltana helsinkiläisessä ravintolassa.

Ystävät istuvat iltaa punaviinilasin ääressä. Puhe sorisee, nauretaan.

Sitten: Neekeri!

Humalainen, valkoinen ja keski-ikäinen suomalaismies huutaa ravintolan ovelta ja katsoo ystäväpiirin kahta tummaihoista. Neekeri, mies toistaa, nyt vähän aggressiivisemmin, ja ravintolanpitäjä menee pyytämään miestä ja tämän seurassa irvistelevää toista humalaista, valkoista ja keski-ikäistä suomalaismiestä poistumaan.

Miehet eivät poistu.

Toinen miehistä aloittaa sanaharkan ravintolanpitäjän kanssa. Sillä aikaa toinen tulee ystäväpiirin pöytään, työntää naamansa melkein kiinni toisen tummaihoisen kasvoihin ja sähisee taas: Neekeri. Sitten mies menee toverinsa tueksi sanailemaan ravintolanpitäjän kanssa. Tämä ottaa toista miestä hartioista kiinni ja yrittää ystävällisesti opastaa miehet ulos. Miehet eivät poistu.

Miehet eivät poistu ennen kuin ystäväpiirin suurikokoisin mies menee ja kirjaimellisesti heittää heidät ulos. Miehet ymmärätävät jäädä ravintolan ulkopuolelle, mutta vielä kadultakin he sättivät neekereitä.

Osa 2. Tapahtui lauantai-iltapäivänä rauhallisessa helsinkiläislähiössä kerrostalojen parvekkeiden alla.

Ystävykset kävelevät pyörätietä kohti metroasemaa, kunnes yhtäkkiä hämmentyneinä pysähtyvät tiellä seisovan pariskunnan luokse. Pariskunnan jaloissa, pyörätiellä, makaa humalainen, valkoinen ja keski-ikäinen suomalaismies, hengitys kulkee vielä mutta ymmärryksestä ei ole tietoakaan.

Pariskunta kertoo asuvansa pyörätien vieressä kulkevassa kerrostalossa, nähneensä miehen parvekkeeltaan ja soittaneensa ambulanssin. Jo kahdesti. Jo puoli tuntia sitten.

Ensimmäisellä kerralla sanoivat, että saattaa kestää. Toisella kerralla sanoivat, että saattaa kestää kaksikin tuntia.

Hetken asiaa päiviteltyään ystävykset jatkavat matkaa; turha kai tähän on neljän ihmisen jäädä ambulanssia odottamaan. Mukavaa illan jatkoa, pariskunta toivottaa ystävyksille, ystävykset takaisin pariskunnalle. Toivottavasti hän ei järkyty, pariskunta lisää vielä ja nyökkää ystävyksistä toiseen, tummaihoiseen mieheen. Ystävykset hymyilevät ja vakuuttavat, ettei.

Kaikkein järkyttynein lauantai-iltapäivänä, kuten myös perjantai-iltana, on ystäväpiirin valkoinen, nuorehko suomalaisnainen.